În sectoarele capitalei au fost instalate corturi anticaniculă

  • 04 Iulie 2023 15:09
În sectoarele capitalei au fost instalate corturi anticaniculă

Primăria capitalei a amenajat corturi anticaniculă în cele mai aglomerate spații și zone ale sectoarelor orașului. În corturi, persoanele vor putea bea apă și cere ajutor în caz de necesitate, transmite MOLDPRES.

Municipalitatea a anunțat că, la necesitate, vor fi instalate corturi anticaniculă și în alte locații. Totodată, în perioada estivala‌ funcționează și cișmele. La fel, în preajma Parcului „Valea Trandafirilor” funcționează fără întrerupere buveta, apa căreia este testată și filtrată, scrie sursa citată.

De asemenea, în perioada caniculară, toate unităț‌ile de transport public dotate corespunzător, urmează să conecteze sistemul de aer condiționat. Pentru a minimiza impactul caniculei, în toate sectoarele capitalei sunt stropite cu apa‌ stră‌zile și bulevardele principale, unde circula‌ transportul public.

Totodată, subdiviziunile municipale, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău și Direcția municipală pentru Siguranța Alimentelor vor asigura: supravegherea calității produselor perisabile prin monitorizarea condițiilor de păstrare a mărfurilor alimentare în piețe; starea sanitară a bazinelor acvatice, a plajelor și a apei potabile din surse centralizate; instruirea personalului din sfera de deservire a populației privind activitatea pe vreme de caniculă etc.

La fel, Întreprinderea Municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” va intensifica controlul privind activitatea echipelor de salvamari în zonele bazinelor acvatice autorizate pentru odihnă și supravegherea strictă a respectării de către populație a regulilor de comportament în locurile de agrement.

Meteorologii au emis pentru perioada, 2-7 iulie, Cod galben de caniculă, valabil pe întreg teritoriul țării. În acest răstimp, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge +35°C.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău