În satul Aluatu, raionul Taraclia, va avea loc votarea repetată în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar

  • 04 Decembrie 2023 19:59
În satul Aluatu, raionul Taraclia, va avea loc votarea repetată în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 17 decembrie curent votarea repetată în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar al satului Aluatu, raionul Taraclia, informează MOLDPRES.

În cadrul ședinței de astăzi, CEC a declarat nevalabile alegerile în cel de-al doilea tur de scrutin din data de 3 decembrie curent în satul Aluatu, raionul Taraclia, întrucât la urnele de vot s-au prezentat mai puțin de 20% din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Pe 17 decembrie, votarea se va efectua în baza acelorași date din listele electorale, cu același consiliu și birou electoral.

Ca rezultat al organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constatat că în opt localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia. După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie 2023, în această localitate niciunul dintre cei trei candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, pentru a fi ales din primul tur, fapt ce a condus la organizarea turului doi de scrutin pe 3 decembrie curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău