În România se desfășoară cel mai amplu exercițiu militar al NATO din 2018

  • 27 Mai 2021 10:22
În România se desfășoară cel mai amplu exercițiu militar al NATO din 2018

Cel mai amplu exercițiu militar al NATO din 2018 până acum implică peste 4.000 de militari români și aliați, cu aproape 600 de mijloace tehnice la etapa desfășurată zilele acestea, în țara noastră. Institulat "Steadfast Defender 21", exercițiul cu participarea a 20 de țări aliate sau partenere testează pregătirea și mobilitatea militară a NATO.

Etapa programată în România este intitulată "Noble Jump 21" și presupune dislocarea componentei terestre a forțelor întrunite cu nivel de reacție foarte ridicat, care se va pregăti la poligonul Cincu.

La Cincu, în cadrul celei de-a doua zile a evenimentului NATO "Noble Jump 2021" au avut loc exercițiile aliaților turci, italieni, spanioli și americani. Au fost testate echipamente și tehnici militare anti-mină, anti-tanc, dar și tipuri de intervenții specifice lunetiștilor.

Activitățile în cadrul exercițiului se desfășoară până pe 31 mai, timp în care la Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" se reunesc aproximativ 4.000 de militari originari din peste 20 de țări aliate sau partenere NATO, împreună cu peste 600 de vehicule și aparate de zbor.

Exercițiul multinațional organizat între 19 mai și 2 iunie în România și Bulgaria este unul cu termen scurt de notificare, fiind planificat și condus de către Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli. Acesta servește la testarea capacității operaționale și de reacție a Alianței.

Peste mai puțin de o săptămână, la încheierea acestor exerciții, în prima zi a lunii iunile, la poligonul din județul Brașov va fi organizată Ziua Distinșilor Vizitatori.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău