În România, a ajuns cea de-a șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 160.000 de doze

  • 01 Februarie 2021 08:26
În România, a ajuns cea de-a șaptea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 160.000 de doze

Încă un transport de vaccinuri Pfizer a ajuns în România. Este vorba despre aproape 164.000 de doze, ceva mai puține decât săptămâna trecută. Serurile sunt aduse cu avioane care au aterizat pe aeropoturile din Otopeni, din Timișoara și din Cluj. Este a șaptea tranșă de vaccinuri primite de România de la compania americană, transmite DIGI24.ro.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, mai scrie sursa citată.

"Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă", a precizat CNCAV.

"În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma să fie adusă în România luni, 8 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare", a transmis CNCAV.

În comunicat se amintește că dozele de vaccin sunt alocate conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare.

"Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă. În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie", a precizat CNCAV.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău