În R.Moldova au fost aduse teste pentru detectarea coronavirusului de tip nou

  • 18 Februarie 2020 16:03
În R.Moldova au fost aduse teste pentru detectarea coronavirusului de tip nou

Un set de teste pentru detectarea virusului ce cauzează Coronavirusul de tip nou (COVID-19) au fost aduse marți, 18 februarie, la Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP).Testele au fost livrate din Germania, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), transmite MOLDPRES.

Setul de teste este stocat în condiții speciale în Laboratorul virusologic din cadrul ANSP.

Laboratorul este parte componentă a rețelei europene de laboratoare specializate în diagnosticarea gripei și altor infecții virale, acreditat de OMS. Acesta este eligibil pentru efectuarea investigațiilor molecularo-genetice din biosubstraturile umane, fiind dotat cu echipament performant pentru efectuarea analizelor în timp real. 

"Investigațiile de laborator la detectarea virusului vor fi efectuate de persoanele care întrunesc definiția de caz a OMS, cu criteriile stipulate de ministerul de resort de la Chișinău", indică surse de la ANSP.

Responsabil pentru colectarea și transportarea materialului biologic la Agenția Națională pentru Sănătate Publică este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba”, care va efectua aceste proceduri conform Ghidului Național de reglementări pentru transportarea substanțelor infecțioase 2019.

Bilanțul epidemiei de pneumonie virală a crescut luni, 17 februarie, la 1770 de morți în China continentală, potrivit cifrelor oficiale publicate în aceeași zi, care confirmă o încetinire a ratei zilnice de decese, chiar dacă Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că răspândirea coronavirusului rămâne ''imposibil de prevăzut".

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău