În Republica Moldova va fi organizat un electromaraton, cu sprijinul UE: 1000 km parcurși cu mașini electrice, timp de 24 de ore

  • 24 August 17:40
În Republica Moldova va fi organizat un electromaraton, cu sprijinul UE: 1000 km parcurși cu mașini electrice, timp de 24 de ore

Ministerul Energiei anunță organizarea electromaratonului „Fast and green: 1000 km”, care se va desfășura pe 7 și 8 septembrie, cu susținerea financiară a Uniunii Europene și în parteneriat cu echipa portalului piataauto.md și a rețelei de chargere EV Point.

Participanții vor parcurge împreună 1000 km prin țară în maximum 24 ore, încărcând cât mai puțin posibil bateriile, doar la stații de încărcare fast charge. Conducătorii auto vor putea împărtăși reciproc experiențele, dar și vor face o radiografie a rețelei actuale de stații de încărcare a mașinilor electrice din Republica Moldova.

Ministerul Energiei menționează că Republica Moldova tinde să integreze tot mai multă energie regenerabilă în sistemul său electroenergetic, creând astfel condiții favorabile inclusiv pentru dezvoltarea transportului ecologic. Pe de altă parte, în ultimii ani numărul stațiilor de încărcare a mașinilor electrice din țară a crescut considerabil, iar aproape în toate raioanele țării au apărut stații de încărcare rapidă.

Ne propunem să testăm și capacitățile de încărcare a stațiilor electrice în timp real, întrucât și cei responsabili de dezvoltarea și gestionarea stațiilor pentru mașini electrice ni se vor alătura evenimentului cu o echipă proprie” a comunicat ministerul.

La eveniment au posibilitatea să participe deținătorii de mașini electrice ce pot accepta încărcare de tip fast charge și care au, preferabil, dar nu obligatoriu, cel puțin 200 km de autonomie reală. Marca sau puterea mașinii nu contează, în schimb se va ține cont de respectarea limitelor de viteză.

Electromaratonul „Fast and green: 1000 km” va fi organizat cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:60 %
Vint:9,77 m/s
Thu
18
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Arhivă Radio Chișinău