În Republica Moldova va fi instalat un sistem de măsurare a traficului

  • 14 Iulie 11:27
În Republica Moldova va fi instalat un sistem de măsurare a traficului

Întreprinderea de Stat "Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a demarat un proiect pentru implementarea sistemului de măsurare a intensității traficului pe drumurile naționale. Durata de execuție a lucrărilor contractate este până la data de 31 iulie curent, transmite MOLDPRES. 

“Proiectul cuprinde 15 unități de analiză video pentru monitorizarea obiectelor (unităților de transport) și evaluarea traiectoriilor acestora în timp real, pe mai multe categorii”, a anunțat astăzi ASD. Conform sursei citate, este vorba de bicicletă, motocicletă; autoturisme; camioane; autobuze; autovehicule articulate (semiremorci, remorci).

Sistemele pentru monitorizarea unităților de transport se instalează pe drumurile publice naționale conform locurilor prestabilite pe pilonii existenți care sunt racordați la sursa de energie electrică. Sistemul presupune modernizarea infrastructurii și va fi extins pentru acoperirea întregii rețele de drumuri publice naționale.

“Principalele beneficii ale implementării acestui proiect sunt următoarele: dezvoltarea și modernizarea infrastructurii, reducerea accidentelor, siguranța participanților la trafic, circulația rutieră fluentă”, au estimat drumarii.

Proiectul va costa 1,8 milioane lei (circa o sută de mii de euro), sumă integral finanțată din mijloacele Fondului rutier.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,54 m/s
Wed
17
Thu
19
Fri
22
Sat
23
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău