În Republica Moldova va fi creată Instituția Publică „Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor”

  • 18 Octombrie 2023 12:34
În Republica Moldova va fi creată Instituția Publică „Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor”

Guvernul a aprobat crearea unei noi instituții publice, responsabilă de efectuarea cercetărilor științifice în scopul asigurării siguranței și securității alimentare a R. Moldova. Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor va fi înființat prin reorganizarea Institutului de Fitotehnie „Porumbeni”, cu preluarea funcțiilor de la Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”, anunță Guvernul.

 Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a declarat că reforma va soluționa problemele ce împiedică dezvoltarea și modernizarea ramurii de producere a semințelor.      

Soiurile și hibrizii autohtoni posedă potențial de producție sporit, au o rezistență mai mare la condițiile de secetă din țara noastră și reprezintă soluția optimă pentru a obține producția scontată. Însă sectorul autohton de producere a materialului semincer de categorii biologice superioare este în stagnare și nu poate face față concurenței producătorilor din străinătate”, a menționat Vladimir Bolea.

Instituția Publică „Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor” va avea un efectiv-limită de 175 de unități de personal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău