În Republica Moldova este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului

  • 18 Iunie 2023 16:30
În Republica Moldova este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului

În Republica Moldova este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. În acest context, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu un mesaj de felicitare pe pagina de Facebook.

În mesaj, șeful de la sănătate spune că “profesia de medic este una din cele mai frumoase, sensibile, grele, pline de devotament, sacrificiu, dăruire, iubire de oameni, sete de noi cunoștințe și totodată, ardere, profesie”.

„Sistemul de sănătate din Republica Moldova nu este unul perfect, împânzit încă de tradițiile vechiului sistem, dar și influențat de limitele și realitățile economice și de dezvoltare ale țării, de crizele și provocările prin care trecem. Pentru ca să puteți să aplicați competențele Dvs. în practică, astăzi sistemul de sănătate se modernizează atât în Chișinău, cât și în raioane cu pași rapizi. Tomografe, RMN, echipamente digitale de diagnostic, de laborator, săli de operații, unități de primiri urgente, secții de terapie intensivă și spitale construite de la zero vă vom pune la dispoziție. Este ceea la ce lucrăm acum, chiar dacă ne-am confruntat cu atâtea  crize. Suntem datori, împreună, să construim un sistem de sănătate modern și nu doar pe hârtie, ci în realitate. Împreună cu majorările de salariu, acestea sunt cele mai mare motivații pentru personalul medical”, a scris ministrul.

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată în fiecare an în a treia duminică a lunii iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău