În Republica Moldova este marcată Ziua internațională a asistenților medicali

  • 12 Mai 2023 10:55
În Republica Moldova este marcată Ziua internațională a asistenților medicali

În Republica Moldova este marcată astăzi Ziua internațională a asistenților medicali. În sistemul de sănătate din țara noastră activează 18 964 de asistenți medicali, comunică MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Ziua Internațională a Asistentului Medical este marcată anual în data de 12 mai – ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, considerată fondatoarea acestei profesii și cea care a deschis prima școală pentru asistentele medicale din lume, la Londra, în 1860, scrie sursa citată.

În anul curent, această zi are genericul „Asistenții noștri. Viitorul nostru” și vine să evidențieze încă o dată contribuția adusă de asistenții medicali pentru binele societății. În cadrul sistemului de sănătate, acești profesioniști au un rol esențial în oferirea de servicii medicale de calitate.

Conform statisticilor, două treimi din toți lucrătorii medicali din țara noastră sunt asistenți medicali, iar în anul 2022 pentru salarizarea celor peste 20 de mii de angajați incluși în categoria de personal medical mediu (asistenți medicali), Compania Națională de Asigurări în Medicină a alocat peste 2,5 miliarde de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău