În Republica Moldova ar urma să fie creat primul muzeu al vinului și viței de vie

  • 05 Martie 11:12
În Republica Moldova ar urma să fie creat primul muzeu al vinului și viței de vie

Crearea primului muzeu al vinului și viței de vie, ca element al patrimoniului național în Republica Moldova, a fost discutat în cadrul întrevederii dintre ministrul Culturii, Sergiu Prodan, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și Jeff Bryan, șeful Misiunii USAID în Moldova.

Proiectul va ajuta la dezvoltarea și promovarea turismului, a industriilor și ofertelor culturale conexe, cu accent pe zonele rurale ale țării. Implementarea proiectului se va face prin intermediul Oficiului Național al Turismului și Oficiul Național al Viei și Vinului.

Ministrul Culturii a mulțumit pentru sprijinul USAID pentru contribuția esențială la dezvoltarea proiectelor turistice și de încurajare a inițiativelor creative, printre care „Moldova turistică”, crearea ONT, susținerea evenimentelor culturale din Agenda Pomul vieții etc.

„Sunt activități prin care am propulsat dezvoltarea acestor sectoare și ne-am impus pe harta turistică și culturală a lumii ca o destinație autentică, originală, de luat în considerare”, a declarat Prodan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău