În Republica Moldova a fost creat primul incubator de afaceri agroalimentare

  • 01 Noiembrie 2021 09:10
În Republica Moldova a fost creat primul incubator de afaceri agroalimentare

Primul incubator de afaceri agroalimentare - Katalyst Kitchens, destinat micilor întreprinderi de procesare, precum și startup-urilor, a fost deschis în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Incubatorul a fost înființat de EcoVisio și Eco-Village cu suportul mai multor organizații, printre care și programul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) „Farmer-to-Farmer” (F2F), implementat de CNFA (Cultivating New Frontiers in Agriculture) Moldova, potrivit sursei citate

Noul incubator reprezintă materializarea unui concept relativ nou în lume și care s-a dezvoltat în ultimii zece ani, în special, în America de Nord și Europa. În țara noastră, Katalyst Kitchens a fost creat în cadrul unei gospodării agricole ecologice din satul Râșcova, raionul Criuleni, situat la 40 km de capitală, unde sunt cultivate legume și salate ecologice.

Incubatorul reprezintă un spațiu multifuncțional inovator, înființat în urma reproiectării și reconstrucției unei foste instalații de uscare a tutunului și a unei ferme de porci. Acesta dispune de o bucătărie comună certificată, o unitate de producere a alimentelor, precum și o sală de conferințe, care găzduiește evenimente ce promovează antreprenoriatul local și oferă educație în sectorul agroalimentar.

Katalyst Kitchens oferă spațiu de producere, servicii de contabilitate, proiectare, resurse umane, împachetare, creare și testare a unor noi produse. Totodată, incubatorul oferă consultanță în optimizarea procesului de producere, planificarea financiară, procedurile de export, siguranța alimentară. Noul incubator conlucrează deja cu peste 100 de mici producători de alimente, iar echipa Katalyst Kitchens dispune de zeci de ani de experiență în valorificarea potențialului și în catalizarea inițiativelor.

F2F oferă consultanță agricolă gratuită pentru a promova îmbunătățiri durabile în securitatea alimentară și procesarea agricolă, producerea și comercializarea producției agricole. CNFA este o organizație finanțată de USAID care sprijină dezvoltarea economică a agro-industriilor în țările în tranziție. Scopul proiectului F2F este de a genera o creștere economică rapidă în sectorul agricol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău