În regiunea transnistreană, începând de astăzi intra în vigoare mai multe restricții, cauzate de criza energetică

  • 03 Noiembrie 2022 08:20
În regiunea transnistreană, începând de astăzi intra în vigoare mai multe restricții, cauzate de criza energetică

În regiunea transnistreană, începând de astăzi, trei noiembrie, intra în vigoare mai multe restricții, cauzate de criza energetică, informează Zona de Securitate, transmite Radio Chișinău.

Astfel, apa caldă în locuințe se va furniza după grafic: dimineața timp de 3 ore.  Troleibuzele vor circula doar în orele de vârf. Cei mai mari consumatori de gaze au fost opriți. MMZ, Uzina de Ciment stau pe loc, Tirotex, o fabrică de cărămidă și alte întreprinderi la fel vor fi oprite.

Pretinsul ministru al economice din regiune a declarat că Transnistria este în pragul unei crize umanitare. „Volumele de gaze care ajung în regiune de la 1 noiembrie nu vor fi suficiente nu numai pentru industrie, ci chiar și pentru populație și facilități sociale”, a mai spus acesta.

 „Îi vom lăsa cu energie electrică pe cei care asigură securitatea alimentară - brutării, ferme și așa mai departe. Puterea electrică pentru iluminatul orașului și departamentele de troleibuz din Tiraspol și Bender a fost serios redusă. Troleibuzele vor circula doar în orele de vârf”, a spus pretinsul ministru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău