În râul Durlești au loc lucrări de curăţare şi adâncire a albiei

  • 26 Iunie 2020 19:30
În râul Durlești au loc lucrări de curăţare şi adâncire a albiei

De-a lungul râului Durlești, în perimetrul străzii Gh. Codreanu și intrarea Centrului Moldexpo, sunt efectuate lucrări de curăţare şi adâncire a albiei. Astfel, autoritățile își propune să scape de inundarea blocurilor din preajmă, în urma ploilor abundente. Totodată, Direcția generală locativ-comunală și amenajare anunță că a fost finalizată construcția colectorului de canalizare, transmite IPN.

Șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a declarat, la ședința de la Primăria capitalei, că este în derulare un proiect lansat încă în 2016, împreună cu Fondul Ecologic. Acesta prevede curățarea albiei râului pe o lungime de un kilometru. S-a lucrat la amenajarea albiei râului. Au fost instalate 200 de metri de palplanșe și a fost betonată fundația albiei.

Ion Burdiumov a menționat că acest proiect este pe ultima sută de metri, iar la sfârșitul lunii august urmează să fie finalizate toate acțiunile planificate.

Și pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, a declarat că în procesul de evacuare a nămolului sunt implicați doi agenți economici care au edificat complexe rezidențiale în zonă. Porțiunea din adiacentul străzii Codreanu în ultimii 30 de ani niciodată nu a fost curățată. Și albia râului era mai sus ca nivelul zero al blocurilor de locuit din preajmă. Pretorul a precizat că nămolul se scoate, se depozitează o zi pe mal, apoi se evacuează, astfel încât să nu fie murdărite străzile în timpul evacuării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău