În raionul Criuleni a început procesul de irigare a terenurilor agricole

  • 22 Martie 2020 10:25
În raionul Criuleni a început procesul de irigare a terenurilor agricole

„Resuscitarea și extinderea sistemului de irigare din țara noastră este prioritar pentru stimularea agriculturii”, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, după ce a vizitat în această săptămână o stație de irigare modernă de la Criuleni, care și-a început deja activitatea, transmite MOLDPRES.

Aceasta este una din stațiile de irigare din raion care a început irigarea terenurilor agricole mai devreme, din cauza volumului mic de precipitații pe parcursul iernii.

„Stația este una modernizată, renovată cu suportul Programului Compact finanțat de Guvernul SUA, cu o capacitate de irigare a circa 2000 de hectare și cu posibilitatea de extindere. Obiectivul se află în gestiunea a 46 de producători agricoli, membri ai Asociației utilizatorilor de apă, ce dețin 800 ha de terenuri agricole, dar care în prezent irigă doar 300 ha”, a explicat ministrul.

Potrivit oficialului, acești producători pot utiliza la maxim capacitățile de irigare pentru a produce culturi agricole cu valoare adăugată. De asemenea, atragerea investițiilor necesare pentru renovarea stațiilor de irigare poate avea loc doar cu suportul utilizatorilor de apă.

În prezent, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este în etapa finală de transmitere spre gestiune a 12 stații de irigare, care de-a lungul anilor au devenit nefuncționale, iar reabilitarea lor este necesară pentru susținerea producătorilor agricoli.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău