În raionul Cimișlia a fost finalizat un proiect de reabilitare a drumurilor

  • 06 August 2019 16:05
În raionul Cimișlia a fost finalizat un proiect de reabilitare a drumurilor

Reabilitarea drumului din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, a fost finalizată. Acesta a fost reconstruit în cadrul proiectului investițional "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sârma-Tomai-Sărăteni-Hârtop - la rețeaua de drumuri naționale", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, transmite MOLDPRES.

Proiectul a demarat în toamna anului 2017, în cadrul acestuia fiind construiți 3,1 km de drum între localitățile Hârtop și Mereni, fiind reabilitată și o porțiune de 2,5 km de drum din coridorul 20 RD Sud, R34-Sârma - Tomai - Sărăteni - Hârtop - R3.

Drumul asigură accesul la infrastructură al celor peste 2500 de locuitori ai satelor Hârtop și Mereni. Totodată, drumul conectează satele cu serviciile de urgență, care înainte puteau să nu aibă acces la cetățeni din cauza condițiilor meteo nefavorabile, când traseul era impracticabil.

Proiectul investițional din raionul Cimișlia, în valoare totală de circa 38 milioane de lei, prevede asigurarea unei legături durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud. Contribuind la dezvoltarea economică a localităților din proiect, programul va avea un impact pozitiv asupra fluxurilor de investiții în regiune. Banii pentru proiectul de la Cimișlia au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

Sursa:MOLDPRES 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău