În R. Moldova va fi testat un sistem nou de diagnosticare a podurilor

  • 01 Septembrie 2022 14:43
În R. Moldova va fi testat un sistem nou de diagnosticare a podurilor

ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) a anunțat astăzi, 1 septembrie, că împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Facultatea Urbanism și Arhitectură, urmează să testeze un echipament nou de diagnosticare a podurilor și a încărcăturilor statice și dinamice, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, sistemul BDI (Bride Diagnostics Inc.) este un lider în industria testării, diagnosticării și monitorizării structurale a podurilor rutiere, feroviare și pietonale. Acesta a fost donat în anul 2015 din proiectul „Millennium Challenge Corporation” Facultății Urbanism și Arhitectură.

„Folosind acest echipament de testare și diagnosticare, ASD, cu suportul UTM, prin contracte de supraveghere și încercări, va îmbunătăți studiile tehnice și de cercetare cu privire la starea podurilor și utilizarea acestora în perioada postgaranție de exploatare. Totodată, urmează a fi făcute încercări și testări la podurile existente, cele mari noi, dar și supravegherea acestora în baza normativelor în vigoare”, indică sursa citată. 

BDI oferă rezultate fiabile care permit evaluarea avansată a infrastructurii rutiere, prin următoarele: Evaluarea stării platformei podului; Testarea sarcinii de probă și evaluarea încărcăturii; Monitorizarea coroziunii; Testarea vibrațiilor și evaluarea dinamică; Monitorizarea impactului podului; Performanță pe termen lung.

ÎS „Administrația de Stat a Drumurilor” are în gestiune 870 de poduri care se află pe drumurile publice naționale. „De aceea, este necesară implementarea unui sistem de supraveghere și diagnosticarea lucrărilor, fapt care va permite administrarea mai eficientă a acestora și minimizarea costurilor de mentenanță”, a rezumat ASD. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Thu
21
Fri
21
Sat
21
Sun
19
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău