În R. Moldova va fi implementat un proiect în domeniul agriculturii ecologice cu sprijinul UE

  • 06 Septembrie 2021 14:20
În R. Moldova va fi implementat un proiect în domeniul agriculturii ecologice cu sprijinul UE

Asociația din R.Moldova MOVCA lansează un proiect de consolidare a sectorului organic în țările Parteneriatului Estic. Potrivit agenției INFOTAG, acesta este finanțat prin intermediul inițiativei Uniunii Europene - EU4Business. Implementarea acestuia va fi susținută de organizații similare MOVCA din Georgia, Italia și Lituania.

Proiectul va fi implementat în septembrie 2021 până în ianuarie 2022. Principalul său obiectiv este îmbunătățirea calității produselor agricole ecologice prin cooperarea dintre fermieri și procesatori. Parteneriatul are un obiectiv comun - de a stimula relațiile comerciale și de a crea oportunități de afaceri mai strânse între antreprenorii din țările Parteneriatului Estic și UE.

Pentru aceasta, producătorilor și procesatorilor de produse ecologice li se vor furniza informații complete despre accesarea sau extinderea prezenței lor pe piața UE, despre beneficiile comerciale și stimularea relațiilor de afaceri.

În cadrul proiectului sunt planificate întâlniri de afaceri (B2B), participarea la târguri și expoziții, mentorat și sprijin pentru inovații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău