În R. Moldova va fi elaborat un sistem informațional pentru gestionarea proiectelor regionale

  • 19 Iunie 2021 11:20
În R. Moldova va fi elaborat un sistem informațional pentru gestionarea proiectelor regionale

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) va dezvolta un sistem informațional pentru gestionarea proiectelor de dezvoltare regională, transmite MOLDPRES.

„Necesitatea de a modifica evidența proiectelor de dezvoltare regională rezidă din experiența de peste zece ani de implementare a politicii de dezvoltare regională în localitățile din țară. În prezent, evidența proiectelor, inclusiv istoricul acestora și fazele de implementare este stocată în mai multe fișiere tabelare în format Excel, fără posibilitate de generare a rapoartelor conform solicitărilor beneficiarilor de informații”, a explicat ministrul de resort Ion Perju.

Conform sursei citate prin acest proiect, MADRM își propune să dezvolte o bază de date centralizată pentru proiectele finanțate atât din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), cât și din sursele partenerilor de dezvoltare. Noul concept urmează să ofere un sistem de furnizare a datelor și să faciliteze procesul de raportare privind implementarea proiectelor de investiții.

Noul sistem informațional va fi creat și implementat cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova - MSPL".

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău