În R. Moldova fac afaceri, lucreză și călătoresc peste 20 de mii de cetățeni străini

  • 18 Decembrie 2023 18:15
În R. Moldova fac afaceri, lucreză și călătoresc peste 20 de mii de cetățeni străini

Peste 20 de mii de străini din zeci de țări studiază, fac afaceri, voluntariat, lucrează și călătoresc în Republica Moldova, a declarat șeful Inspectoratului general pentru migrație din Moldova (IGM), Mihail Vodă. După cum transmite "INFOTAG", într-un mesaj al IGM și al partenerilor de dezvoltare ai Moldovei dedicat Zilei internaționale a migranților, marcată luni, se precizează că pentru mulți dintre cei "pe care focurile de armă i-au alungat din țara lor", R. Moldova a devenit un adăpost.

Rolul nostru, ca ofițeri de migrație, rămâne același - să ne asigurăm că întâlnirea comunității locale cu cetățenii străini are loc într-un spațiu care stimulează dezvoltarea și buna înțelegere. Să asigurăm o migrație sigură, legală și bine coordonată, protejând drepturile fiecărei persoane. Să aplicăm directivele Uniunii Europene în domeniul migrației", a spus Vodă.

La mijlocul lunii decembrie, la Cahul, IGM, în parteneriat cu Misiunea Organizației internaționale pentru migrație, a lansat campania "Moldova este și casa mea". Aceasta își propune să evidențieze potențialul de dezvoltare prin cooperarea dintre cetățenii străini și cetățenii moldoveni. Iar pe 16 decembrie direcția regională a IGM din nordul republicii a organizat la Bălți un târg de caritate în sprijinul migranților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău