În R. Moldova este marcată Ziua Salvatorului

  • 05 Aprilie 2022 16:41
În R. Moldova este marcată Ziua Salvatorului

Numărul de misiuni ale salvatorilor și pompierilor este în continuă creștere. În anul 2022 au fost efectuate de patru ori mai multe intervenții decât acum 20 de ani. La fel, a crescut și complexitatea intervențiilor realizate. Salvatorii și pompierii din Republica Moldova sunt capabili astăzi să preia peste 30 de tipuri de misiuni, comparativ cu doar patru tipuri acum 30 de ani. Astăzi în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc un eveniment dedicat Zilei Salvatorului, care a început cu un serviciu divin de comemorare a eroilor care și-au pierdut viața la datorie. A urmat o măsură solemnă, în cadrul căreia conducerea MAI și IGSU a înmânat distincții, transmite IPN.

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Serghei Diaconu, le-a a urat salvatorilor și pompierilor succes în realizarea misiunilor. „Salvatorii și pompierii sunt cei, care intervin în cele mai dificile situații, când viețile ne sunt puse în pericol. Meritați tot respectul și aprecierea pentru că, indiferent de situație, voi veniți să salvați vieți omenești”, a menționat oficialul.

Șeful IGSU, Alexandru Oprea, precizează că întreaga familie de salvatori și pompieri din Republica Moldova continuă să demonstreze zilnic curaj și devotament, realizând un spectru larg de misiuni. „Dezvoltarea tehnologică intensă, schimbările climatice, conflictele regionale sunt un motiv pentru care salvatorii și pompierii trebuie să facă față provocărilor prin intervenții prompte și profesioniste. În acest sens, este importantă extinderea unor parteneriate la nivel internațional, participarea activă în cadrul Mecanismului comunitar de protecție civilă, care să ofere noi perspective de dezvoltare și creșterea capabilităților operaționale”, a notat Alexandru Oprea.

Ziua profesională a salvatorilor și pompierilor este marcată în toate subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului, fiind organizată ziua ușilor deschise. Aici, maturii și copiii au șansa să exploreze tehnica și munca zilnică a efectivului IGSU.

În cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență activează circa 2 400 de angajați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău