În R. Moldova a fost lansată săptămâna „E timpul pentru Natură!”

  • 02 Iunie 2020 13:23
În R. Moldova a fost lansată săptămâna „E timpul pentru Natură!”

„E timpul pentru Natură!” este genericul unei campanii de informare, lansată în această săptămână de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), în contextul, Zilei Mondiale a Mediului, marcată în fiecare an pe 5 iunie, transmite MOLDPRES.

Tematica din acest an a evenimentului este biodiversitatea - un apel la acțiuni pentru combaterea accelerării pierderii și degradării speciilor din lumea naturală. Un milion de specii de plante și animale riscă să dispară, în mare parte din cauza activităților umane.

În cadrul săptămânii de informare, MADRM și subdiviziunile subordonate vor distribui informații de interes public referitor la importanța biodiversității  pentru starea de bine a oamenilor, deoarece oferă servicii ce susțin economia societății noastre. De asemenea, vor fi emise comunicate informative despre inițiativele și proiectele de protecție a mediului și a resurselor naturale, diminuării impactului și consecințelor calamităților naturale, acțiuni susținute, inclusiv financiar, de partenerii de dezvoltare și organismele internaționale.

Totodată, pe 5 iunie va fi difuzat un spot video consacrat tematicii din acest an, realizat cu suportul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova și al Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (SGP GEF) cu scopul de a informa și a sensibiliza publicul, în acest sens.

„Ziua Mediului este o ocazie în plus ca omenirea să conștientizeze că ceea ce consumă:  produse alimentare, aer, apă  - vin toate din Natură. Vă îndemnăm să ne evaluăm comportamentul față de mediul înconjurător, să devenim mai buni cu natura și să conștientizăm că rolul esențial al omenirii este de a susține viața pe Pământ”, indică un comunicat al ministerului de resort.

Totodată, MADRM anunță că, în contextul, situației epidemiologice din țară, precum și pentru a nu admite apariția riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, în acest an, nu vor fi organizate evenimente publice consacrate protecției mediului.

Ziua mondială a Mediului a fost instituită la 5 iunie de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană” de la Stockholm și reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Națiunilor Unite (UNEP). Evenimentul este marcat în peste o sută de țări și constituie un prilej pentru instituțiile guvernamentale, administrațiile locale, asociațiile de tineri, organizațiile non-guvernamentale, întreprinzători, mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenția asupra necesității protejării factorilor de mediu.

 

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău