În R. Moldova a fost lansată prima bibliotecă digitală agricolă

  • 15 Septembrie 12:38
În R. Moldova a fost lansată prima bibliotecă digitală agricolă

Platforma media Agrobiznes.md, în parteneriat cu proiectul USAID APM și Tekwill – USAID și Suedia, a lansat prima bibliotecă agricolă digitală https://biblioteca.agrobiznes.md/ ce va asigura tinerii care studiază specialități agricole, fermierii, dar și alți actori din sectorul agricol cu surse sigure de informare despre tehnologii moderne de producere incluse în ghiduri și manuale utile, comunică MOLDPRES.

Luminița Crivoi, directorul de Dezvoltare Agrobiznes a menționat la lansare că biblioteca reprezintă o platformă accesibilă tuturor în cadrul căreia vor fi integrate ghiduri și manuale elaborate de unii dintre cei mai buni specialiști din țară și de peste hotare. “Fiecare utilizator va putea descărca informația necesară și găsi publicații similare în funcție de subiectul ales”, a spus Crivoi, scrie sursa citată.

Scott Hocklander, șeful misiunii USAID în Moldova, a menționat că utilizarea tehnologiilor digitale este o premisă pentru un schimb eficient de cunoștințe într-un sector agricol modern, iar accesul online la informație este deosebit de important în condițiile mobilității și întâlnirilor fizice limitate de pandemia de COVID-19.

„Educația continuă și implementarea noilor practici agricole și tehnologii inovative este un element critic pentru dezvoltarea și menținerea unei afaceri agricole de succes. În acest scop, USAID s-a asociat cu inițiativa Agriobiznes.md de a dezvolta o bibliotecă digitală agricolă, care va fi o platformă sigură pentru acces la informația și materiale educaționale cu profil agricol, pentru o audiență vastă din Moldova - fermieri, tineri, mediul academic și diaspora care ar fi interesată în dezvoltarea afacerilor în țară. Suntem entuziasmați de faptul că mai mulți parteneri de dezvoltare și organizații locale s-au alăturat acestei inițiative promovate de USAID și mediul de afaceri, iar volumul de resurse educaționale accesibile fermierilor și studenților este într-o continuă creștere. Suntem convinși că biblioteca agricolă on-line va fi un instrument digital prețios pentru sectorul agricol din Moldova și va contribui la accelerarea inovației și folosirea tehnologiilor de ultimă oră în sector”, a opinat Hocklander.

Datele statistice arată că peste 850.000 de moldoveni muncesc în agricultură și generează, anual, aproximativ 13% din PIB-ul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
19
Mon
15
Tue
13
Wed
14

Curs oficial BNM 24 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0251
USD 17.7044 0.0027
RON 4.1909 -0.0050
UAH 0.6661 0.0013
RUB 0.2434 0.0001
Arhivă Radio Chișinău