În R. Moldova a fost lansată campania „Un nou început pentru oameni și natură!”

  • 20 Octombrie 11:51
În R. Moldova a fost lansată campania „Un nou început pentru oameni și natură!”

„Un nou început pentru oameni și natură!” este genericul campaniei, lansată în Săptămâna Verde Europeană 2020, de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, ABS Recycling, Asociația pentru valorificarea deșeurilor și EU4Environment în Moldova. Organizatorii îndeamnă cetățenii să colecteze și să predea corect spre reciclare deșeurile menajere, transmite MOLDPRES.

Astfel, pentru a crește gradul de informare și conștientizare a cetățenilor privind importanța colectării separate, în holul MADRM au fost plasate patru tomberoane destinate colectării separate și predării la reciclare a deșeurilor de hârtie, plastic, sticlă, echipamente electrice și electronice, iar angajații au fost îndemnați să colecteze separat deșeurile din oficiu.

„Tomberoanele speciale vor fi utilizate pentru pre-colectarea separată a deșeurilor reciclabile din oficiu. Astfel, îndemnăm atât colegii, cât și toți cei care vor veni la minister să manifeste un nou început pentru oameni și natură! Acțiunea are scopul de a lansa și promova implementarea unui sistem eficient de management de mediu în cadrul autorităților publice centrale și de a promova principiile oficiilor verzi”, a explicat Maxim Popov, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Totodată, oficialul a propus ca această acțiune-exemplu să fie preluată și desfășurată în cadrul autorităților publice centrale și locale, edificiilor companiilor private, asociațiilor obștești ș.a. pentru a spori eficiența valorificării deșeurilor, a crește gradul de informare și conștientizare a funcționarilor și publicului larg în acest sens, precum și pentru promovarea economiei circulare și reducerii impactului asupra mediului.

Republica Moldova participă, în perioada 19-23 octombrie, la Săptămâna Verde Europeană 2020. Tematica din acest an a evenimentului este natura, biodiversitatea și Pactul Verde European, având scopul de a evidenția contribuția biodiversității la dezvoltarea economiei, sănătatea societății, precum și  stimularea redresării durabile

Acțiunile de colectare separată și predare la reciclare a deșeurilor sunt desfășurate conform  prevederilor Legii privind deșeurile, Strategiei de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027 , precum și a Pactului Verde European, ce include Planul de Acțiuni privind Economia Circulară,  în scopul promovării aplicării pe larg a reciclării deșeurilor la scară națională.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5
Ceață
Umiditate:93 %
Vint:5,7 m/s
Sat
5
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău