În primele zile ale lunii august s-au produs mai multe accidente grave de circulație

  • 10 August 2018 13:46
În primele zile ale lunii august s-au produs mai multe accidente grave de circulație

În primele zile ale lunii august în R. Moldova s-au produs mai multe accidente grave de circulație față de aceeași perioadă a anului 2017, au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Inspectoratului General de Poliție. Principalele cauze ale accidentelor rutiere sunt viteza excesivă, starea de ebrietate și oboseala la volan.

Inspectoratul General de Poliție atenționează privind înăsprirea pedepselor pentru încălcări în trafic pentru a preveni și a micșora numărul accidentelor rutiere.

„Nu urmărim să întocmim cât mai multe procese contravenționale pentru a trage la răspundere cât mai multe persoane. Mesajul nostru este de a nu încălca, de a nu depăși limita de viteză, de a nu vă urca în stare de ebrietate la volan și o să vă deplasați în siguranță și veți ajunge în siguranță la destinație. Cauzele principale care duc la producerea accidentelor în această perioadă sunt depășirea limitei de viteză, conducerea în stare de ebrietate și oboseala sau adormirea la volan. Cetățenii se deplasează în concediu, fie se întorc, respectiv drumul este lung, nu sesizează riscul la care se expun și avem înregistrate acele accidente rutiere tragice”, a declarat șeful serviciului „InfoTrafic",Pavel Apostol.  

Până la sfârșitul lunii august, în punctele de trecere a frontierei conducătorilor auto le vor fi împărțite pliante cu regulile de circulație în siguranță precum și informații despre înăsprirea pedepselor.

Amintim că la mijlocul lunii iulie Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de lege care prevede înăsprirea sancțiunilor pentru conducerea în stare de ebrietate. Astfel, toți șoferii care vor fi depistați în stare de ebrietate la volan li se va ridica permisul de conducere și  vor fi obligați să frecventeze cursuri anti alcool și drog.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
20,24 °C
cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,14 m/s
Fri
19 °C
Sat
18 °C
Sun
18 °C
Mon
21 °C
Tue
21 °C

Curs oficial BNM 23 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0864 0.0710
USD 17.9850 0.0268
RON 4.2180 0.0162
UAH 0.6839 -0.0035
RUB 0.2802 0.0019
Arhivă Radio Chișinău