În primele șapte luni ale anului, R.Moldova a exportat mărfuri în valoare de 1,22 de miliarde de dolari

  • 07 Septembrie 2017 13:29
În primele șapte luni ale anului, R.Moldova a exportat mărfuri în valoare de 1,22 de miliarde de dolari

Comerțul extern al Republicii Moldova a înregistrat o evoluție ascendentă în primele șapte luni ale anului, dar ritmul de creștere a importurilor este mai mare decât a exporturilor.

În perioada ianuarie-iulie, Republica Moldova a exportat mărfuri în valoare de 1,22 de miliarde de dolari, în creștere cu aproape 14 la sută în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Din acestea, 63% reprezintă mărfuri autohtone, iar celelalte – reexportate, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Principala destinație a mărfurilor moldovenești rămâne piața Uniunii Europene, unde au ajuns aproape 64% din totalul exporturilor, iar ceva mai mult de o cincime – pe piața CSI.

Importurile s-au majorat cu peste 18% în primele șapte luni, ajungând la aproape 2,6 miliarde de dolari. Jumătate din acestea provin din Uniunea Europeană, iar o pătrime – din spațiul CSI.

România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu un volum al comerțului de aproximativ 660 de milioane de dolari, urmată la distanță de Rusia cu aproximativ 435 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău