În primele patru luni ale anului, 124 fete și 94 băieți au plecat de acasă. Nouă copii nu au fost încă depistați

  • 26 Mai 2023 08:53
În primele patru luni ale anului, 124 fete și 94 băieți au plecat de acasă. Nouă copii nu au fost încă depistați

Un flashmob, organizat de către elevi de la liceul „Socrate” din Chișinău, cu ocazia Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți, a avut loc, pe 25 mai, în Capitală. Flashmobul a fost urmat de un eveniment la care, pe lângă elevi, au participat reprezentanți ai Inspectoratul General al Poliției (IGP) și ai organizației nonguvernamentală Concordia, transmite Radio Chișinău.

Aceștia i-au informat pe copii și părinți despre riscurile riscurile la care pot fi expuși minorii și măsurile de siguranță care necesită a fi luate pentru a minimaliza astfel de situații. Potrivit IGP, principalele motive pentru care copiii fug de acasă sunt „lipsa supravegherii din partea părinților, teama față de reacția părinților în legătură cu situația școlară, dificultățile financiare în familie, precum și conflictele familiale sau absența părinților care lucrează în străinătate”.

Reprezentanții poliției le-au recomandat părinților „ să supravegheze în permanență copilul, la joacă și în zonele aglomerate; să învețe copilul să iasă doar cu permisiunea părintelui și să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă; să explice că nu este voie să comunice cu persoane străine și că nu trebuie să se urce în mașinile necunoscuților sau să îi însoțească pe aceștia; să se asigure că minorul știe adresa la care locuiește precum și numele și numărul de telefon al părinților”.

Potrivit datelor făcute publice de Concordia, 124 fete și 94 băieți au plecat de acasă în primele 4 luni ale anului curent. 144 copii au plecat în mod repetat, iar nouă copii nu au fost încă depistați. Totodată, Concordia încurajează copiii „să discute cu profesorii în cazul în care se confruntă cu probleme acasă sau să apeleze serviciul 112 ori Telefonul Copilului 116111”. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău