În primele nouă luni 2019, numărul de infracțiuni la frontieră a crescut

  • 18 Octombrie 2019 11:25
În primele nouă luni 2019, numărul de infracțiuni la frontieră a crescut

Șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Rosian Vasiloi, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională MOLDPRES că numărul de infracțiuni la frontieră a crescut.

"În cele nouă luni ale anului 2019 s-a constatat un număr de 4744 de încălcări ale regimului de frontieră, comparativ cu nouă luni ale anului 2018, când numărul infracțiunilor de frontieră a fost mai mic, de 3281 de incidente", a spus Vasiloi.

Potrivit oficialului, pe segmentul moldo-român de frontieră au fost înregistrate 496 de cazuri, la frontiera moldo-ucraineană au fost înregistrate 453 de cazuri. Cele mai frecvente incidente de frontieră sunt lipsa documentelor valabile necesare trecerii hotarului, trafic ilicit de mărfuri de larg consum, trafic de alcool și tutun.

Rosian Vasiloi s-a arătat îngrijorat de majorarea numărului de studenți asiatici veniți la studii în Republica Moldova. "Experiența altor state arată că nu putem exclude o creștere a numărului de încercări de trecere frauduloasă a frontierei dintre Republica Moldova și România, frontieră a Uniunii Europene", a declara șeful Poliției de Frontieră

Granița dintre Republica Moldova și România are o lungime de 681,3 km și este în întregime o frontieră fluvială, care urmează cursul râului Prut. Din 2007, frontiera dintre România și Republica Moldova constituie limita estică a Uniunii Europene.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău