În prima săptămână au fost recenzate 46% din numărul de persoane și 48% din locuințe

  • 19 Mai 2014 14:33
În prima săptămână au fost recenzate 46% din numărul de persoane și 48% din locuințe

În prima săptămână de desfășurare a recensământului au fost recenzate 46% din numărul de persoane și 48% din locuințe, a anunțat, luni, 19 mai, șefa Biroului Național de Stattică.

Lucia Spoială. Ea a declarat că nu au fost depistate încălcări semnificative și că nu va fi necesară prelungirea termenului de desfășurare a recensământului. 
 
După ce unele organizații non-guvernamentale au criticat organizarea recensământului, iar Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, susține că a înregistrat sute de încălcări, Lucia Spoială a declarat că nu au fost documentate astfel de cazuri, iar criticile la adresa recenzorilor ar fi subiective. Totodată, Lucia Spoială a recunsocut că a fost înregistrat un caz la Chișinău, unde un cetățean a afirmat că a fost viztat de o persoană care s-a declarat recenzor, dar de fapt nu avea această funcție. Șeful BNS a remarcat că cel mai puțin receptivi sunt locuitorii municipiilor Chișinău și Bălți, dar, chiar și așa, aproape jumătate din populație a fost recenzată. Lucia Spoială.
 
Reprezentantul Fondului ONU pentru Populație, Ian McFarlane, a vorbit despre importanța recensământului pentru economia națională și a remarcat că toate procedurile se desfășoară conform normelor internaționale.
 
Amintim că în perioada 12-25 mai se desfășoară Recensământul populației și  locuințelor. Costul acestuia este de aproape 90 de milioane de lei. Ultimul recensămân a avut loc în Republica Moldova, în anul 2004.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sun
16
Mon
15
Tue
16
Wed
17
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău