În premieră la Chișinău se desfășoară Campionatul de Hipism Cupa „Ștefan cel Mare”

  • 16 Iunie 2023 11:40
În premieră la Chișinău se desfășoară Campionatul de Hipism Cupa „Ștefan cel Mare”

Școala Republicană Specializată de Hipism și Pentatlon Modern din Chișinău, fondator al căreia este Ministerul Educației și Cercetării din Chișinău, găzduiește, în perioada 16-18 iunie 2023, Campionatul de Hipism Cupa „Ștefan cel Mare” la disciplina Dresaj. Pentru prima dată în istoria acestui sport în Republica Moldova, competiția se desfășoară în capitală, fiind marcată de inaugurarea unui teren competițional modern de echitație, anunță MEC.

La campionat participă peste 150 de perechi sportive, acesta reprezentând un record absolut de la înființarea sportului ecvestru în Republica Moldova. Aceasta a  necesitat formarea a două echipe de arbitri pentru competiții, care vor avea lor în paralel, pe două terenuri sportive. 

Campionatul se va desfășura în conformitate cu Regulile internaționale de dresaj, terenul școlii fiind amenajat corespunzător pentru acest eveniment important. Au fost create locuri pentru vizitatori, oaspeți și fani. Intrarea la competiții este liberă atât pentru sportivi, cât și pentru vizitatori.

Participarea numărului record de perechi sportive la campionat demonstrează dezvoltarea dinamică a sportului ecvestru în Republica Moldova. Ministerul Educației și Cercetării a investit în dezvoltarea hipismului, susținând înființarea și modernizarea infrastructurii dedicate, organizând competiții și facilitând accesul la instruire de calitate pentru tinerii pasionați de acest sport.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău