În premieră în universități va fi promovat învățământul dual

  • 11 Mai 2023 12:51
În premieră în universități va fi promovat învățământul dual

În premieră, în instituțiile de învățământ superior va fi promovată instruirea duală. Astfel, vor fi create condiții pentru atragerea practicienilor din diverse domenii de formare profesională și va fi consolidată mobilitatea academică pentru sporirea calității studiilor universitare. Prevederile se conțin în proiectul de modificare a Codului Educației, aprobat în primă lectură de Parlament, transmite IPN.

„Acest concept și-a dovedit eficiența în cadrul învățământului profesional tehnic, acolo unde elevii desfășoară orele teoretice în instituțiile de învățământ, iar cele practice în cadrul întreprinderilor. În cazul universităților, opțiunea învățământului dual va fi valabilă pentru ciclul I licență, la anumite specialități, în condițiile stabilite de Ministerul Educației și Cercetării, prin coordonare cu alte organe centrale de resort și cu agenții economici interesați”, a declarat ministrul educației, Anatolie Topală, în plenul Parlamentului.

Modificările la Codul Educației mai prevăd introducerea specialităților duble în științele educației și în filologie. La finalizarea specialităților duble, studenții vor primi o singură diplomă universitară în două specialități. Astfel, potrivit autorităților, absolvenții vor obține mai multe oportunități pentru angajare.

„Scopul acestor modificări reprezintă asigurarea calității studiilor universitare, calitatea absolvenților calificați în două specialități sau două limbi, limbile clasice, limbile și literaturile străine, limba și literatura română, limbile și literaturile etniilor locuitoare în Republica Moldova”, a mai spus ministrul.

Proiectul de modificare a Codului Educației urmează să fie adoptat și în lectură finală.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău