În posturile vamale situate pe frontiera moldo-română se atestă trafic sporit de camioane

  • 19 August 2022 17:18
În posturile vamale situate pe frontiera moldo-română se atestă trafic sporit de camioane

Serviciul Vamal a anunțat că se atestă un trafic sporit de camioane cu marfă în posturile vamale situate pe frontiera moldo-română, pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Potrivit instituției, numărul autocamioanelor perfectate într-o perioadă de 24 de ore este în continuă creștere, respectiv, în ultimele zile se atestă un flux sporit de autocamioane care intenționează să traverseze frontiera.

“În același timp, capacitatea Serviciului Vamal de a perfecta un număr mai mare de autocamioane este strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă, or, funcționarii vamali din Republica Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca podul de acces”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Serviciul Vamal reiterează că de la începutul războiului în Ucraina, agenții economici din Republica Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina s-au reorientat spre piața din UE, și totodată, exportatorii din Ucraina (în special de cereale) la fel tranzitează Republica Moldova cu marfă, din acest considerent posturile vamale situate pe frontiera moldo-română au devenit supra solicitate.

Instituția precizează că în ultima perioadă a fost suplinit numărul funcționarilor vamali în Republica Moldova și concomitent, se menține un dialog constant cu colegii din România în scopul sincronizării acțiunilor și minimizării timpilor de control.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-2,26
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:7,72 m/s
Mon
-0
Tue
1
Wed
1
Thu
1
Fri
0
Arhivă Radio Chișinău