În pofida existenței unui litigiu, sanatoriul „Moldova" din Odesa a fost scos la vânzare

  • 19 Februarie 2020 16:00
În pofida existenței unui litigiu, sanatoriul „Moldova

În pofida existenței unui litigiu, sanatoriul „Moldova" din Odesa, Ucraina a fost scos la vânzare prin licitație publică. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta scrie presa din Ucraina.

Licitația electronică se va desfășura la data de 5 martie. Prețul de pornire constituie 248,46 milioane de grivne (circa 10 milioane de dolari). Licitația este desfășurată de Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar din Ucraina.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel din regiunea sud-vest a Ucrainei a acceptat cererea unui judecător cu privire la retragerea din examinare a plângerii Cancelariei de Stat din R. Moldova la decizia Judecătoriei Comerciale din Odesa.

Astfel, cazul încă nu a fost examinat, iar licitația a fost deja stabilită. Nu este exclus faptul că cererea reclamantului va fi examinată de către instanță în timpul desfășurării licitației.

Foștii proprietari au cumpărat sanatoriul "Moldova" în cadrul licitației. Cancelaria Guvernului Republicii Moldova a contestat decizia, dar instanța de judecată a respins cererea și a confirmat legalitatea noului proprietar.

Autoritățile din Odesa susțin că suferă pierderi, întrucât orașul nu primește chirie pentru teritoriul aferent sanatoriului. Sanatoriul are o suprafața de circa 4,69 hectare, poziționate într-o zonă de prestigiu Arcadia, lângă mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău