În plină pandemie de coronavirus, două țări se confruntă și cu invazia lăcustelor

  • 26 Mai 2020 20:00
În plină pandemie de coronavirus, două țări se confruntă și cu invazia lăcustelor

O invazie de lăcuste de deșert a lovit regiuni din India și Pakistan, în condițiile în care cele două țări luptă și cu pandemia de coronavirus, relatează BBC, potrivit DIGI24.ro.

Roiuri mari și agresive de lăcuste e care devorează culturile au invadat mai mult de două duzini de districte care reprezintă peste 50.000 de hectare de zone deșertice din vestul Indiei. Rajasthan, Madhya Pradesh și Gujarat sunt cele mai afectate state, notează sursa citată.

În Pakistanul vecin, autoritățile au declarat situație de urgență la nivel național încă din februarie, spunând că invazia este cea mai gravă din ultimele două decenii. Roiurile au distrus culturile, ceea ce a dus la creșterea prețului alimentelor.

Deși relațiile dintre cele două țări sunt înghețate de ani întregi, India și Pakistanul au început să colaboreze pentru a combate invazia lăcustelor. Din aprilie și până acum au avut loc nouă întâlniri pe Skype între cele două părți, la care s-au alăturat și oficiali de protecție a plantelor din Afganistan și Iran.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău