În plenul Parlamentului a fost ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului de Nistru

  • 02 Martie 2023 13:45
În plenul Parlamentului a fost ținut un minut de reculegere în memoria victimelor războiului de Nistru

Un minut de reculegere în memoria victimelor războiului de Nistru, de acum 31 de ani, a fost ținut în debutul ședinței Parlamentului de astăzi. Președintele Parlamentului, Igor Grosu a dat citire numelor mai multor deputați dar și membri ai secretariatului, care au participat la războiul de pe Nistru. El a menționat că autoritățile de la Chișinău nu vor accepta niciodată repetarea tragediei din 1992, transmite Radio Chișinău.

„Conflictul armat a lăsat un bilanț negru în istoria țării noastre și a deschis o rană care nu se va cicatriza niciodată. Sute de polițiști, voluntari, oameni simpli  au mers la Nistru pentru a-si apară țara. Totul se întâmpla în ziua în care Moldova era acceptata să adere la ONU.  În aceste vremuri ne convingem cât de puternică este dragostea de țară. Ați demonstrat-o atunci și în toți acești 31 de ani. De ziua Memoriei și Recunoștinței transmitem cuvinte de gratitudine domnilor deputați care au participat la acțiunile de luptă pentru apărarea independenții R. Moldova domnului Boris Marcoci, Valeriu Muduc, Boris Popa  și domnului Veceslav Nigai. Celor trei angajați ai secretariatului Parlamentului, domnului Iurie Moscalu, Pavel Botnaru și Victor Chihai, vă mulțumim.

Rep. Moldova a optat și va opta pentru pace si  nu vom accepta niciodată repetarea tragediei din 1992. Datoria noastră este să păstram pacea”, a menționat Igor Grosu în debutul ședinței Parlamentului. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău