În peste 100 de farmacii din Republica Moldova, cetățenii vor putea să se informeze despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2

  • 24 Septembrie 2021 12:57
În peste 100 de farmacii din Republica Moldova, cetățenii vor putea să se informeze despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2

Nu doar farmacii, dar și centre de informare. În peste 100 de farmacii din Republica Moldova, cetățenii vor putea să se informeze despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2. Acțiunea face parte din campania de informare lansată de autoritățile din sănătate pentru a promova imunizarea. Reprezentanții Ministerului Sănătății dau asigurări că Republica Moldova are suficiente doze de vaccin și spun că rata de imunizare este mică în rândul tinerilor, transmite Radio Chișinău.

Cu ajutorul farmaciștilor, autoritățile din sănătate speră să promoveze vaccinarea, dar și să spulbere miturile despre imunizare. Medicii reamintesc despre faptul că vaccinarea poate preveni formele grave de boală, însă Rep. Moldova este departe de a opri răspândirea virusului, din cauza unei rate scăzute de imunizare, în special în rândul tinerilor, susține medicul epidemiolog al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Alexei Ceban.

„Vaccinarea poate preveni formele grave de spitalizare și decesele. Acest lucru a fost demonstrat de statele care au o acoperire vaccinală mai mare de 70 la sută. Tinerii reprezintă o sursă potențială mare de răspândire a virusului, astfel că această categorie de vârstă trebuie să se vaccineze într-o măsură tot mai mare. În prezent, 30 la sută în populația adultă este imunizată. Peste 50 la sută dintre persoanele de peste 60 de ani au fost vaccinate. Dar aceasta nu ne va permite niciodată să oprim răspândirea virusului atâta timp cât avea partea nevaccinată a populației”.

În același timp, Republica Moldova dispune de doze necesare de seruri antiCOVID-19, dă asigurări secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Zinaida Bezverhni.

„Stocul de vaccin este suficient, avem livrări regulate de la compania Pfizer, cu care avem contract, precum și din partea platformei COVAX, care ne livrează vaccinuri. Nu există riscul să avem deficit sau criză de vaccinuri în timpul apropiat”.

Campania de informare despre vaccinarea anti-COVID se va desfășura timp de două luni, în 100 de farmacii, din trei rețele din Republica Moldova. Statisticile arată că în fiecare zi, peste 100 de mii de persoane se adresează la farmacii pentru a cumpăra medicamente sau pentru pune diverse întrebări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău