În perioada electorală crește riscul de atac cibernetic asupra instituțiilor statului

  • 11 Septembrie 2020 09:18
În perioada electorală crește riscul de atac cibernetic asupra instituțiilor statului

 Una dintre cele mai importante provocări la adresa securității naționale a Republicii Moldova ține de securitatea cibernetică, transmite MOLDPRES.

Directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandr Esaulenco, a declarat în cadrul unui interviu oferit MOLDPRES, că „securitatea cibernetică este una dintre cele mai importante provocări la adresa securității naționale”.

Potrivit șefului SIS, în perioada electorală crește riscul de atac cibernetic asupra instituțiilor statului. ”Activizarea atacurilor cibernetice asupra instituțiilor statului are loc în perioadele electorale, din acest motiv sunt efectuate măsuri pentru identificarea vulnerabilităților și a riscurilor de perturbare a funcționalității infrastructurilor informaționale ale statului”, a declarat oficialul.

De asemenea, Esaulenco a specificat că, pentru evitarea perturbării activității autorităților administrației publice, „Serviciul de Informații și Securitate în cooperare cu Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, evaluează periodic starea de securizare a serviciilor de intranet, internet, e-mail și hosting din cadrul Sistemului de telecomunicații al autorităților administrației publice”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău