În perioada 8-12 noiembrie, se va desfășura ediția 4-a a Zilelor Științei la Biblioteca Națională

  • 08 Noiembrie 2021 08:27
În perioada 8-12 noiembrie, se va desfășura ediția 4-a a Zilelor Științei la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează ediția 4-a a Zilelor Științei, în acord cu Ziua internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare. Zilele Științei la Biblioteca Națională a Republicii Moldova are drept scop reliefarea rolului instituțiilor infodocumentare în valorificarea patrimoniului local prin facilitarea accesului la resurse informaționale, dar și poziționarea bibliotecarului ca și cercetător.

 

Activitățile vor fi centrate pe promovarea Științei Deschise și a culturii științifice deschise, a Științei participative în comunitate, a utilizatorilor cercetători, promovarea importanței și impactului fenomenelor științifice; încurajarea și diversificarea serviciilor inovative în bibliotecă; promovarea rezultatelor activității de cercetare la BNRM; dezvoltarea competențelor de cercetare a utilizatorilor și personalului de bibliotecă.

Ediția 4-a a Zilelor Științei include trei direcții de conținut: progresarea societății prin știință; Biblioteca Națională și cercetarea; ne gândim, împreună, la viitor! (context al dezvoltării culturii științifice deschise, al promovării Științei participative și al conceptului de biblioteca verde), se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău