În orașul orașul spaniol Granada continuă cea de-a treia reuniune a Comunității Politice Europene

  • 06 Octombrie 2023 09:38
În orașul orașul spaniol Granada continuă cea de-a treia reuniune a Comunității Politice Europene

În orașul spaniol Granada continuă astăzi cea de-a treia reuniune a Comunității Politice Europene, la care participă zeci de șefi de stat și de guvern din Europa, atât reprezentanți ai țărilor membre UE, cât și ai celor care au aspirații europene, transmite Radio Chișinău.

Perspectivele extinderii Uniunii în Balcanii de Vest și în Europa de est vor fi discutate în cadrul acestei reuniuni, dar și la summitul informal al liderilor statelor membre UE, care va avea loc în partea a doua zilei, informează Radio România Actualități.

În prezent, cinci state din Balcanii de Vest au statut de candidat, iar în unele cazuri au lansat negocierile. Este vorba de Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru și Serbia. Kosovo, a cărei independență e recunoscută doar de o parte din statele membre UE, a depus în 2022 o cerere de aderare.

În Europa de Est, Republica Moldova și Ucraina au primit statutul de țări-candidate în 2022 și speră să înceapă până la sfârșitul acestui an negocierile propriu-zise.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău