În Olanda se pregătește renunțarea la măștile de protecție acolo unde distanțarea socială va permite

  • 18 Iunie 2021 16:25
În Olanda se pregătește renunțarea la măștile de protecție acolo unde distanțarea socială va permite

Regulile de distanțare socială din Olanda urmează să fie ușurate săptămâna viitoare, permițându-se oamenilor să renunțe la măștile de protecție în multe ocazii și să se întâlnească în grupuri mai mari, a informat vineri difuzorul RTL, citând surse guvernamentale, scrie Rador.

Prim-ministrul olandez Mark Rutte va anunța noua relaxare a măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus la o conferință de presă televizată, la ora locală 19:00 (17:00 GMT). Începând cu 26 iunie, măștile de protecție nu vor mai fi necesare, dacă oamenii pot păstra o distanță de cel puțin 1,5 metri între ei, a transmis RTL, limitându-se la obligația de a purta masca în transportul public și în aeroporturi.

Se așteaptă ca barurile și restaurantele să poată primi până la 100 de clienți odată, în timp ce acasă oamenilor li se va permite să primească opt vizitatori, față de limita actuală de patru. Infecțiile cu coronavirus din Olanda au scăzut la cele mai mici niveluri din ultimele nouă luni în ultimele săptămâni, pe măsură ce numărul vaccinărilor anti-COVID-19 a crescut.

La începutul acestei luni, acest lucru a permis deja redeschiderea barurilor și restaurantelor. Până vineri se administraseră aproximativ 13 milioane de doze de vaccin în țara cu 17,5 milioane de locuitori, iar guvernul speră ca până la jumătatea lunii iulie toți adulții să fie vaccinați cu cel puțin o doză. De la începutul pandemiei, în Olanda au fost confirmate aproape 1,7 milioane de infecții cu noul coronavirus și peste 27.000 de decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău