În Nistru, Prut și râurile mici se menține Cod galben de scurgere redusă a apei

  • 16 Iulie 18:03
În Nistru, Prut și râurile mici se menține Cod galben de scurgere redusă a apei

Centrul Hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins pentru perioada 17-23 iulie Codul galben de scurgere scăzută, transmite MOLDPRES.

„În perioada de referință, în râul Nistru, Prut și râurile mici se va menține scurgerea redusă a apei. Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, indică SHS.

În caz de Cod galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

În acest context, și Ministerul Mediului atenționează asupra necesității de utilizare rațională a resurselor de apă.

„Cetățenilor li se recomandă să utilizeze apa strict pentru necesitățile vitale, casnice și menajere. Activitățile gospodărești, cum ar fi: udatul gazonului sau al plantelor din gospodăria proprie, spălatul trotuarelor, aleilor și al mașinilor, umplerea piscinelor etc. să fie evitate în această perioadă. De asemenea, cei care folosesc resursele de apă pentru irigare (producători agricoli) să utilizeze apa rațional, să practice irigarea pe timp de noapte pentru a diminua procesul de evaporare a apei”, explică Ministerul Mediului.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
31,63
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Wed
21
Thu
23
Fri
22
Sat
21
Sun
21
Arhivă Radio Chișinău