În Nepal au fost reluate expedițiile pe munte, sistate din cauza pandemiei de coronavirus

  • 16 Septembrie 2020 20:04
În Nepal au fost reluate expedițiile pe munte, sistate din cauza pandemiei de coronavirus

O aeronavă specială din Bahrein, având 18 turiști la bord, a aterizat miercuri pe Aeroportul Internațional Tribhuvan din Kathmandu, odată cu reluarea expedițiilor de alpinism în Nepal după o pauză de aproape șase luni din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA, preluat de Agerpres

Expediția, alcătuită din 15 persoane din Bahrein și trei britanici, își propune să cucerească Munetele Lobuche (6.119 de metri) și Muntele Manaslu (8.163 de metri), potrivit ambasadei Nepalului din Bahrein.

Excursia este organizată de Garda Regală din Bahrein, iar unul dintre membrii grupului face parte din familia regală, a mai precizat ambasada într-un comunicat.

Mingma Sherpa, din cadrul Seven Summit Treks, compania care se ocupă de derularea expediției, a declarat pentru DPA că în curând echipa va pleca spre munți, unde va rămâne pentru o lună și jumătate alături de un grup de circa 80 de șerpași. Echipa intenționează să cucerească Everestul anul următor.

Nepalul a suspendat expedițiile în martie pentru a combate transmiterea coronavirusului, dar a început să reia treptat excursiile în speranța revitalizării unei industrii turistice în criză, în care lucrează circa un milion de persoane. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău