În municipiul Chișinău au fost vaccinați peste 102 mii de cetățeni

  • 08 Iunie 2021 09:13
În municipiul Chișinău au fost vaccinați peste 102 mii de cetățeni

Peste 102 mii de locuitori ai municipiului Chișinău au fost vaccinați, transmite MOLDPRES.

Primăria capitalei a anunțat că peste 102 mii de cetățeni de pe teritoriul municipiului au fost vaccinați până astăzi cu prima doză de ser împotriva infecției COVID-19 și cca 25 mii au primit și cea de a doua doză, transmite sursa citată.

De asemenea, autoritățile din Chișinău informează că procesul de imunizare a populației din capitală și din suburbii va continua. Cetățenii se pot programa online pentru vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională  www.vaccinare.gov.md. Astfel, populația eligibilă pentru vaccinare va introduce datele la secțiunea programare, iar cei care nu sunt eligibili pentru moment, se vor înregistra în lista de așteptare. Pentru programare, utilizatorii platformei vor avea nevoie de buletinul de identitate sau orice act care conține IDNP-ul.

Vaccinarea este gratuită și disponibilă pentru toți doritorii, indiferent de viza de reședință sau locul de trai, în toate instituțiile medicale de asistență medicală primară, Centrul municipal de vaccinare Chișinău și prin intermediul echipelor mobile.

Până la data de 7 iunie curent, în municipiul Chișinău, bilanțul cazurilor confirmate COVID-19 a ajuns la 106 403 persoane, dintre care 103 409 pacienți au fost recuperați, iar 1 889 de persoane au decedat.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău