În municipiul Chișinău, 48 de clase din 23 de instituții de învățământ sunt plasate în carantină

  • 21 Septembrie 2020 09:57
În municipiul Chișinău, 48 de clase din 23 de instituții de învățământ sunt plasate în carantină

În municipiul Chișinău, 48 de clase din 23 de instituții de învățământ sunt plasate în carantină.

Potrivit datelor prezentate de viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei în instituțiile de învățământ primar și secundar, au fost înregistrate 106 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor și 74 de cazuri – în rândul cadrelor didactice. Astfel, în autoizolare au fost plasați 43 de profesori și 1669 de elevi. Acești învață în regim online.

În grădinițe au fost raportate două cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul copiilor și 19 cazuri printre educator. Drept urmare, 84 de copii au fost plasați în autoizolare. În carantină se află și 22 de educatori.

Totodată, două grupe de grădință au fost plasate în carantină, a mai spus viceprimarul. 

Pentru noi este important să nu admitem focare în interiorul instituțiilor, ca în aceeași clasă sau în aceeași clasă să fie foarte multe cazuri de îmbolnăvire din interior. Acum este adevărat că avem transmisie sau îmbolnăviri comunitare. În școală vin și copii, și profesori, și angajați fiind molopsiți în comunitate. Pentru noi este important să nu admitem molipsirea în interiorul colectivităților. De aceea, tote regulile vin pentru consolidarea perspective date, a spus Angela Cutasevici.

În municipiul Chișinău au fost îregistrate până acum peste 20 de mii de cazuri de infecție cu COVID-19. În prezent, în spitalele municipale sunt internați 663 de pacienți, dintre care 202 se află în stare gravă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău