În municipiul Cahul se desfășoară o campanie ecologică de amenajare

  • 14 Aprilie 13:32
În municipiul Cahul se desfășoară o campanie ecologică de amenajare

„EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!” este genericul unei campanii de salubrizare și amenajare, care se desfășoară în municipiul Cahul cu susținerea unei asociații obștești, în lunile martie-aprilie. În cadrul acesteia, în localitate vor fi distribuite și montate peste nouă sute de pubele, transmite MOLDPRES cu referire la presa locală.

Potrivit lui Nicolae Mocanu, președintele AO „Perspectiva”, pubelele sunt distribuite gospodăriilor care nu aveau până în prezent un contract semnat cu Gospodăria comunal-locativă a municipiului Cahul. În același timp, a fost organizată și o campanie de informare a cetățenilor privind semnarea contractelor și necesitatea colectării deșeurilor și păstrării pubelelor procurate din proiect.

“După ce vom împărți aceste pubele, planificăm să organizăm și o campanie de informare pentru cetățenii din sectoarele Lipovanca și Valincea despre necesitatea colectării deșeurilor și păstrării pubelelor procurate din proiect. Totodată, ne dorim să organizăm o zi de salubrizare în aceste două sectoare, mobilizând câte 60 de persoane din fiecare zonă. Transportul pentru evacuarea deșeurilor va fi asigurat de către Primăria municipiului Cahul. Prin această activitate ne dorim să creăm o tradiție pentru viitoarele generații și să arătăm un exemplu bun”, a explicat Nicolae Mocanu pentru ziuadeazi.md.

Pe lângă cele 920 de pubele se preconizează și instalarea a 50 de coșuri de gunoi pe străzile principale și în cartiere, în special în stațiile de transport public și în sectoarele aglomerate. De asemenea, vor fi construite și amenajate cinci platforme pentru colectarea deșeurilor.

Asociația Obștească ”Perspectiva” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „EcoCahul – Cetățean implicat pentru un oraș curat!”, notează sursa citată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
23,24
Nori împrăștiați
Umiditate:68 %
Vint:7,72 m/s
Sat
20
Sun
20
Mon
22
Tue
24
Wed
26

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău