În municipiile Chișinău și Bălți a fost sistată activitatea cluburilor de noapte

  • 23 Septembrie 2021 11:37
În municipiile Chișinău și Bălți a fost sistată activitatea cluburilor de noapte

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică sistează activitatea cluburilor de noapte în localitățile în care sunt înregistrate 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii de locuitori, astfel măsura se aplică și în municipiile Chișinău și Bălți, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărârii comisiei sus-numite, din 22 septembrie în localitățile cu prag de alertă roșu se sistează activitățile din incinta cluburilor de noapte/discoteci. De asemenea, se sistează evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte și festivaluri, scrie sursa citată.

Activitățile din incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, în spații închise și deschise, vor fi organizate la capacitatea de 50% din numărul de locuri existente în interior cu obligația ca toți vizitatorii/clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Prin certificat Covid-19 se înțelege oricare din următoarele documente:

a) certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital); dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19; actul confirmativ nominalizat este valabil pe durata perioadei de 90 de zile de la data efectuării investigației;

c) rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test rapid de diagnostic AgSarsCoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau test PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).

Pragul de alertă roșu se instituie în localitățile în care incidența de cazuri de infecție cu COVID-19 constituie 250 de cazuri sau mai mult la 100 mii de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău