În Moldova se va desfășura Săptămâna Învățământului Dual

  • 10 Februarie 2021 10:40
În Moldova se va desfășura Săptămâna Învățământului Dual

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) va lansa, începând cu 16 februarie, Săptămâna Învățământului Dual. Timp de șase zile, vor avea loc mai multe evenimente, dedicate domeniilor cum ar fi medicina, industria textilă, agricultura, automotive, electronică și inginerie, industria alimentară, transmite MOLDPRES.

Tinerii care au vârsta cuprinsă între 15-18 ani, dornici să îmbrățișeze o meserie interesantă și solicitată pe piața muncii, pot călători virtual și descoperi informații utile despre oportunitățile care le oferă învățământul profesional tehnic prin sistem dual, au explicat surse de la MECC, potrivit sursei citate.

Învățământul Dual în Republica Moldova este tot mai solicitat de către tineri. Peste 1500 de elevi din toată țara învață, muncesc și câștigă în același timp. Aceștia își fac studiile la 34 de instituții profesional tehnice din țară și, în paralel, învață și fac instruirea practică în cadrul a 93 de întreprinderi.

Săptămâna Învățământului Dual face parte din campania națională de promovare a învățământului profesional tehnic prin sistem dual – „Înveți, Muncești, Câștigi”, lansată în 2018. Aceasta este organizată de MECC în cadrul cooperării moldo-germane prin proiectul „Suport în promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde” implementat de Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei și Biroului de Cooperare al Elveției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău