În mediul online rusesc a fost lansat un nou fals despre Republica Moldova. MAE: „Au scopul discreditării autorităților și căii europene a țării noastre”

  • 28 August 11:48
În mediul online rusesc a fost lansat un nou fals despre Republica Moldova. MAE: „Au scopul discreditării autorităților și căii europene a țării noastre”

În mediul on-line rusesc a fost distribuit un mesaj fals și manipulator despre includerea Republicii Moldova într-o pretinsă schemă de export în masă a materialului biologic. Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o reacție în acets sens, precizând faptul că acest fals a fost lansat premeditat chiar de Ziua Independenței Republicii Moldova, cu scopul de a umbri sărbătoarea și a provoca dezbinare.

Ministerul Afacerilor de Externe de la Chișinău declară că informație, care „este pură ficțiune”, a fost atribuită Ministerului rus al Apărării și distribuită de mai multe site-uri ruse.

Aceasta continuă seria de falsuri prin care propaganda rusă încearcă promovarea ideii că Ucraina poate folosi în perspectivă substanțe biologice. Elementul nou apărut acum e că și ar fi implicată logistic în acest proces.

Declarăm cu fermitate: sunt falsuri, menite să creeze confuzii și ambiguități cu scopul discreditării autorităților moldovenești și căii europene a țării noastre. Mesajul fals a apărut premeditat de Ziua Independenței, cu scopul de a umbri sărbătoarea și a provoca dezbinare”, precizează autoritățile de la Chișinău.

Republica Moldova este atașată tuturor normelor internaționale împotriva proliferării armelor biologice și așa va rămâne, punctează MAE. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:7,2 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău