În mai multe state europene, s-au format cozi la secțiile de votare

  • 01 Noiembrie 2020 14:17
În mai multe state europene, s-au format cozi la secțiile de votare

La mai multe secții de votare organizate în Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda și România s-au format cozi, care în unele cazuri depășesc o sută de alegători. Votanții, aflați peste hotare, sunt îndemnați să documenteze înainte de a porni la vot, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că rânduri ce depășesc o sută de persoane – conform informației actualizate la ora 12.00 – s-au format la secțiile de votare din Villeneuve-Saint-Georges, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hamburg, Kassel, Dublin, Bologna, Parma, Padova, Mestre, Milano, Brescia, Londra, Northampton, precum și din București.

Ceva mai mici sunt cozile, de până la o sută de persoane, sunt la secțiile din Bruxelles și Vicenza.

În contextul pandemiei COVID-19, diaspora este îndemnată să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zilei cu respectarea strictă a normelor de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință și să urmărească actualizările misiunilor diplomatice menite să fluidizeze aglomerațiile de cetățeni din jurul secțiilor de vot.

În cazul statelor cu mai multe secții de vot, alegătorii moldoveni pot afla care sunt trei cele mai apropiate secții de votare în funcție de locul unde sunt, accesând aplicația dezvoltată de CEC.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău