În luna mai au fost finalizate 10 proiecte incluse în Programul „Satul european”

  • 31 Mai 11:49
În luna mai au fost finalizate 10 proiecte incluse în Programul „Satul european”

În luna mai au fost finalizate 10 proiecte incluse în Programul „Satul european”. Pentru implementarea acestora, Guvernul a alocat suma de 35,6 de milioane de lei (1,78 mln de euro), transmite MOLDPRES.

Astfel, în comunele Rădeni, raionul Strășeni, precum și Bălășești raionul Sângerei, au fost construite terenuri de joacă moderne. Locuitorii din satul Borogani, raionul Leova, și cei din Florițoaia Veche, raionul Ungheni, beneficiază de lumină pe străzi.

De asemenea, Casa de cultură din satul Copăceni, raionul Sângerei, a fost modernizată și asigurată cu facilități și echipamente noi pentru desfășurarea evenimentelor culturale și sociale. Scuarul public central din localitatea Zârnești, raionul Cahul, a fost amenajat și renovat, oferind un spațiu atrăgător pentru recreere și relaxare.

Totodată, Grădinița din satul Aluniș, raionul Râșcani, a beneficiat de construcția unei anexe moderne, iar locuitorii orașului Ialoveni au acces la servicii de sanitație de calitate și un mediu nepoluat, prin construcția rețelelor de canalizare.

Parcul de cultură și agrement „Bunica Ioana" din satul Ciulucani, raionul Telenești, a fost amenajat. A fost reparat acoperișul Gimnaziului-grădiniță din satul Ferapontievca, UTA Găgăuzia, asigurându-se un mediu sigur și protejat pentru educație.

Până în prezent, Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL) a înregistrat 116 proiecte finalizate, din totalul celor 496 incluse în Programul „Satul european”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:5,66 m/s
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
23
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău